Sökes - person med ett ben i verksamhetsutveckling och ett i IT

Projekt & Strategigruppen söker en person med brinnande intresse för kombinationen verksamhetsutveckling och IT

Uppdraget:

Som verksamhetskonsult har du en central roll hos kunden när man ska utveckla verksamheter. Den ökade förändringstakten hos våra kunder ställer krav på en flexibel tillgång på kompetens och där kommer din förmåga att spela en väsentlig roll.

Vi söker dig som har kombinationen av djup verksamhetskompetens och förståelse för IT, helst inom både privat och offentlig sektor. Du bidrar till att kundernas affärsmodeller och verksamhetsprocesser utvecklas. Du sätter verksamhetsnyttan i första rummet. Därefter stöttar du våra kunder att konkretisera behov och krav på teknik i form av IT och informationssystem.

Du behöver inte vara någon IT-specialist, men förutsätts vara vass på att utveckla företag och organisationer, ta fram verksamhetens krav på informations- och IT-stöd och att få människor att vilja arbeta på nya sätt. Den IT-specifika kompetensen kan variera. Vanligtvis behöver man inte ha jobbat ”hands on” med själva tekniken, utan det kan räcka med att ha suttit i en beställarroll eller haft rollen som IT-projektledare. Du ska kunna inta en projektledande position och ha en fot i varje läger, det vill säga både inom verksamheten och inom tekniken.

Önskade kvalifikationer och egenskaper

Vi söker dig som har ett starkt driv för att arbeta med verksamhets- och framtidsorienterade frågor. Du har en akademisk examen, gärna som civilingenjör eller civilekonom och/eller en lång relevant yrkeserfarenhet inom området där du skaffat dig motsvarande kunskaper.

För att lyckas behöver du ha en god social kompetens och vara öppen som person. Du måste kunna prata med personer från olika delar av verksamheten, t ex de som älskar teknik, ekonomiavdelningen och/eller ledningsgruppen.

Vi sätter stort värde på dina personliga egenskaper. Det är viktigt att vara både lyhörd och lösningsorienterad. Då många företag jobbar alltmer internationellt är det meriterande om du har en förståelse för den internationella arenan. Du bör vara bra på omvärldsbevakning och hänga med i det senaste både vad gäller bransch och olika tekniker.

Andra viktiga egenskaper är nyfikenhet, att tycka om utmaningar och vara analytisk, men också att ha förmågan att anpassa sig. Som verksamhetskonsult måste man kunna smälta in hos nya kunder och jobba tillsammans med kundens medarbetare.

Rollen som konsult kräver också att du tar ansvar för din egen kompetensutveckling, och att du har förmåga att hitta och utnyttja metoder och erfarenheter inom och utanför den egna organisationen. Målet är att som konsult hitta rätt metoder och ha förmågan att tillämpa dem utifrån varje kunds unika situation.

Vi erbjuder:

Ett spännande jobb där den ena dagen inte är den andra lik. Utmanande och utvecklande uppdrag där din insats gör skillnad hos framgångsrika verksamheter. Möjlighet att bygga upp ett brett nätverk inom olika branscher tillsammans med passionerade konsultkollegor som uppskattar olikheter inom teamet!

Är du i början av din karriär och mer junior med rätt profil och intresse?

Är du en erfaren konsult med rätt profil och intresse som känner dig sugen att anta nya utmaningar? Bra, då hoppas vi att du söker så att vi också snart får presentera oss lite närmare för dig!

Välkommen att skicka din ansökan och CV till info@ps-gruppen.se

Vid frågor, kontakta Pontus Jämthag på 070-584 50 39